Napa bahan paling apik kanggo topeng rai coronavirus krasan angel diidentifikasi

Variabel ing kain, pas, lan prilaku pangguna bisa mengaruhi topeng bisa nyegah panyebaran virus kasebut

dening Kerri Jansen

7 APRIL 2020

Kanthi kasus COVID-19 tuwuh kanthi cepet ing AS lan bukti sing nyata manawa virus sing tanggung jawab, SARS-CoV-2, bisa disebar dening wong sing kena infeksi sadurunge ngalami gejala, Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit AS nyaranake tanggal 3 April supaya masarakat nganggo tutup rai ing panggonan umum. Pandhuan iki minangka owah-owahan saka posisi sadurunge, sing sehat mung kudu masker nalika ngrawat wong sing lara. Rekomendasi kasebut uga ngetutake panggilan anyar para ahli ing media sosial lan platform liyane supaya masarakat umum ora menehi masker kain non-medis, kanggo nyuda panularan virus corona anyar.

"Anggota masarakat kudu nganggo topeng rai nonmedical nalika metu ing publik kanthi upaya sosial kanggo memperlambat penyebaran virus kasebut," Tom direktur Direktur Pusat Kesehatan Johns Hopkins, tweets tanggal 29 Maret.

Dhukungan JURNALISME ILMU sing ora sah
C&EN nggawe crita iki lan kabeh liputan epidemi virus corona kasedhiya kanthi bebas sajrone wabah kasebut supaya masarakat umum ngerti. Kanggo ndhukung kita:
DONATE Gabung Lengganan

Para ahli kasebut ngarep-arep langkah iki bakal nyuda tingkat panularan penyakit kanthi nambahake lapisan perlindungan tambahan ing papan sing angel banget, kayata toko kelontong, nalika cadangan peralatan proteksi kelas medis terbatas kanggo petugas perawatan kesehatan.

Internet njeblug nganggo pola jahitan topeng lan saran babagan bahan sing paling apik kanggo digunakake, nanging isih akeh pitakon sing durung dijawab babagan kepiye panyebaran SARS-CoV-2 lan apa gunane topeng nonmedical sing nyebar ing masarakat lan masarakat. Amarga macem-macem jinis bahan rumah tangga, desain topeng, lan prilaku nyandhang topeng, para ahli ngelingake manawa praktik kasebut ora bisa ngganti jarak sosial.

"Penting banget kanggo negesake manawa njaga jarak sosial 6 kaki tetep penting kanggo nyuda penyebaran virus," miturut kaca web CDC babagan panggunaan tutup wajah kain.

Ngerti apa sing kudu ditindakake topeng kanggo nglindhungi sing nganggo lan sing ana ing sekitar diwiwiti kanthi ngerti kepiye nyebarake SARS-CoV-2. Para ahli nganggep manawa wong nyebar virus menyang wong liya utamane liwat tetesan pernapasan. Kelenjar ludah lan lendir sing nular iki, diusir kanthi guneman lan batuk, jarak sing cukup gedhe lan lelungan winates - dheweke cenderung mapan ing lemah lan permukaan liyane sajrone 1-2 m, sanajan paling ora siji panliten ngandhakake yen wahing lan batuk bisa nyurung dheweke luwih adoh (Indoor Air 2007, DOI: 10.1111 / j.1600-0668.2007.00469.x). Para ilmuwan durung entuk konsensus manawa virus SARS-CoV-2 uga bisa nyebar liwat aerosol sing luwih cilik, sing duweni potensi nyebar ing udara. Ing sawijining eksperimen, peneliti nemokake manawa virus bisa tetep nular ing aerosol nganti 3 jam ing kondisi laboratorium sing dikontrol (N. Engl. J. Med. 2020, DOI: 10.1056 / NEJMc2004973). Nanging panliten iki nduweni watesan. Minangka nyathet Organisasi Kesehatan Dunia, peneliti nggunakake peralatan khusus kanggo ngasilake aerosol, sing "ora nggambarake kahanan batuk manungsa normal."

Homemade lan topeng kain nonmedical liyane bakal dienggo kaya topeng bedhah, sing dirancang kanggo nyuda panyebaran kuman ing endi wae menyang wong lan permukaan kanthi ngalangi emisi ambegan saka sing nganggo. Emisi pernafasan kalebu tetesan saliva lan lendir, uga aerosol. Topeng iki, asring digawe saka kertas utawa bahan liyane sing ora ditenun, pas bebas ing pasuryan lan ngidini hawa bisa bocor ing pinggir nalika pangguna nyedhot. Akibate, dheweke ora dianggep minangka proteksi sing dipercaya saka inhalasi virus.

Bentenipun, topeng N95 sing pas banget dirancang kanggo nglindhungi sing nganggo kanthi njebak partikel nular ing lapisan kompleks serat polipropilena sing apik banget. Serat iki uga dikenani biaya kanthi elektrostatik kanggo nyedhiyakake “lengket” ekstra nalika nahan ambegan. Topeng N95, sing yen digunakake kanthi bener bisa nyaring paling ora 95% partikel udara cilik, penting banget kanggo keamanan petugas perawatan kesehatan sing rutin nemoni wong sing kena infeksi.

Kemampuan kanggo mblokir emisi pernafasan — kayadene topeng kain lan topeng bedhah bisa uga penting amarga akeh bukti yen wong sing kena SARS-CoV-2 nanging gejala sing entheng utawa asimtomatik ora sengaja nyebar virus kasebut.

"Salah sawijining tantangan karo virus sing nyebabake COVID-19 yaiku kadang-kadang wong bisa nandhang gejala sing entheng banget, nanging bisa nular banget," ujare Laura Zimmermann, direktur pangobatan pencegahan klinis kanggo Grup Medis Universitas Rush ing Chicago. "Lan dheweke aktif ngeculake virus lan bisa uga nginfeksi wong liya."

Zimmermann ujar manawa anggota komunitas perawatan kesehatan ing Chicago wis ngrembug babagan potensial nyebarke topeng kain kanggo pasien sing lara tinimbang topeng bedah, kanggo ngreksa pasokan perlindhungan pribadi (PPE). "Topeng kain bisa mbantu yen ana wong sing kena infeksi, lan sampeyan nyoba ngemot tetesan," ujare.

Ing komunikasi anyar, tim peneliti internasional nglaporake manawa topeng bedah bisa nyuda akeh virus sing diluncurake menyang udara dening wong sing duwe penyakit pernapasan, kalebu infeksi dening coronavirus liyane (Nat. Med. 2020, DOI: 10.1038 / s41591-020 -0843-2).

Sawetara ahli sing nyengkuyung nganggo topeng nonmedical nyebar manawa sawetara negara sing wis sukses ngontrol wabah uga nggunakake praktik iki. "Topeng rai digunakake kanthi akeh dening masarakat ing sawetara negara sing wis sukses ngatasi wabah kasebut, kalebu Korea Selatan lan Hong Kong," miturut laporan 29 Maret babagan tanggapan virus corona AS saka American Enterprise Institute.

Linsey Marr, ahli ing panularan penyakit udhara ing Virginia Polytechnic Institute lan State University, ujar manawa pikirane wis berkembang ing pirang-pirang minggu kepungkur, lan dheweke ora mikir maneh mung wong sing lara kudu nganggo topeng. Sanajan sawetara topeng rai bisa mbantu nyuda paparan virus virus, jarene, tujuan utamane yaiku nyuda panyebaran SARS-CoV-2 saka wong sing kena infeksi.

"Yen kabeh wong nganggo topeng, mula bakal kurang virus sing nyebar ing udara lan ing permukaan, lan risiko panularan kudu luwih murah," dheweke nulis ing email menyang C&EN sadurunge rekomendasi CDC anyar.

Nanging wong-wong sing mikir nggawe topeng dhewe duwe akeh pilihan ing desain lan pilihan kain, lan bisa uga ora gampang kanggo milih opsi sing paling efektif. Neal Langerman, ahli keamanan kimia sing saiki menehi saran babagan perusahaan babagan langkah proteksi virus corona, nyathet yen permeabilitas bahan rumah tangga bisa beda-beda kanthi cara sing ora bisa ditebak, dadi angel kanggo nemtokake kanthi pasti bahan sing paling cocog kanggo topeng rai krasan. Sepenuhnya tenunan bahan bisa dadi faktor, uga jinis serat sing digunakake. Contone, serat alami bisa bengkak nalika kena kelembapan saka napas wong, ngowahi kinerja kain kanthi cara sing ora bisa ditebak. Ana uga perdagangan sing ana ing antarane ukuran pori-pori ing kain lan ambegan — bahan paling keropos uga luwih angel dihirup. Produsen Gore-Tex, bahan microporous ringan, umume digunakake kanggo sandhangan ruangan, nampa akeh pertanyaan babagan apa materi kasebut bakal nyaring SARS-CoV-2 kanthi efektif. Perusahaan kasebut ngluncurake peringatan babagan nggunakake bahan kanggo masker rai krasan amarga aliran udara ora cukup.

"Sing angel yaiku kain sing beda-beda duwe spesifikasi sing beda, lan kayane akeh pilihan ing pasar," ujare Yang Wang, peneliti aerosol ing Universitas Sains lan Teknologi Missouri. Wang kalebu panaliti nglumpukake data pambuka babagan filtrasi bahan nonmedis amarga wabah saiki.

Para ilmuwan sadurunge menehi ide nggunakake topeng improvisasi kanggo ngatasi penyakit virus sing nyebar kanthi cepet, lan sawetara panliten sing ana wis ngevaluasi efisiensi filtrasi macem-macem bahan rumah tangga. Siji panelitian babagan kain sing umume kasedhiya, kalebu macem-macem jinis Kaos, kaus, andhuk, lan uga kothak kothak, ditemokake bahan sing diblokir antara 10% lan 60% partikel aerosol sing padha ukuran emisi pernafasan, sing selaras karo efisiensi filtrasi sawetara topeng operasi lan topeng debu (Ann. Pendudukan. Hyg. 2010, DOI: 10.1093 / annhyg / meq044). Partikel saringan bahan improvisasi sing paling apik beda-beda gumantung saka ukuran lan kecepatan partikel tes. Panliten uga nyathet yen topeng lan cara nyandhang bisa nyebabake efektifitas, sing angel ditiru ing kahanan laboratorium.

CDC nyaranake nggunakake macem-macem lapisan kain kanggo nutupi rai. Ing video kasebut, Ahli Bedah Umum AS Jerome Adams nduduhake cara nggawe topeng kaya barang sing ditemokake ing omah, kayata kaos lawas.

Sanajan variasi efektivitas topeng krasan, ana sawetara bukti yen sanajan nyuda partikel panyebaran partikel bisa mbantu nyuda tingkat panularan penyakit ing sawijining populasi. Ing panaliten taun 2008, peneliti ing Walanda nemokake manawa masker improvisasi ora efektif kanggo respirator pribadi, "jinis panggunaan topeng umum bisa nyuda resiko kena paparan virus lan infeksi ing level populasi, sanajan ora sampurna lan ora sampurna. ketaatan ”(PLOS One 2008, DOI: 10.1371 / journal.pone.0002618).

Langerman ujar manawa keprigelan utama sing ana gandhengane karo masker masarakat umum yaiku, kaya PPE, topeng rai bisa menehi keamanan sing palsu, lan bisa uga kurang kaku karo pancegahan liyane. Para ahli negesake maneh pentinge njaga jarak fisik 6 kaki (1,83 m) utawa luwih adoh saka wong liya, manawa lagi nuduhake gejala utawa ora. Langerman ngati-ati supaya ora percaya banget karo topeng kain krasan kanggo nglindhungi awake dhewe utawa wong liya.

"Iki sing diarani," ujare. "Yen ana wong sing nggawe alat pernafasan dhewe, apa dheweke ngerti kabeh risiko sing dipilih, saora-orane dheweke ngerti kompromi sing dipilih? Aku ora yakin manawa wangsulane bakal ya. ”


Wektu kiriman: Dec-30-2020